App Design

Ideeën voor een nieuwe App?

Het laten ontwerpen van een App

Een goed idee of een handige vinding verdient in deze tijd eigenlijk direct een eigen App. Met deze App (afkorting van applicatie) kan op Smartphones snel en gebruiksvriendelijk de toepassingen geconsumeerd worden. Veel ondernemers zijn echter niet bekwaam om zelf een App te ontwerpen of te programmeren.

Responsive websites passen zich aan naar mobiele schermen
Jon & Eve webdesign kan helpen met het tot ontwikkeling brengen van een App. Na een gesprek over de wensen en toepassingen van de App (uiteraard onder beroepsgeheim) zal Jon & Eve webdesign aan de slag gaan om gebruiksvriendelijke en optimale ontwerpen aan te leveren. Er zal worden meegedacht over de lay-out en functionaliteiten, uiteraard volledig in samenspraak met de opdrachtgever. Een opdrachtgever hoeft dus niet per sé een volledig App-ontwerp voor handen te hebben, dit kan ook worden uitbesteed.

In het productieproces van het op de markt brengen van een App, zijn de schermontwerpen een voorlaatste stap. Hierna dienen de ontwerpen aangeleverd te worden bij een programmeur. Daar waar Jon & Eve webdesign gespecialiseerd is in het ontwerpen van schermontwerpen, laat het het opbouwen van Apps over aan bedrijven en programmeurs die hier op hun beurt gespecialiseerd in zijn.

Met websites streven naar maximale conversie

Uittesten van de ontwerpen in wireframes

De schermontwerpen worden als wireframes opgeleverd. De uitgangspunten zijn gebaseerd op maximale gebruiksvriendelijkheid en het optimaal overbrengen van de functionaliteiten. Zodra de wireframes zijn goedgekeurd door de opdrachtgever, bestaat de mogelijkheid om de wireframes te testen. De schermen zullen aan elkaar geschakeld zijn en reageren op handelingen zoals het later in de App ook gewenst zal zijn. In deze laatste stap kan getest worden of alle functionaliteiten op een duidelijke wijze in kaart zijn gebracht en hoe nieuwe gebruikers hier op reageren. Indien deze laatste testfase geslaagd kan worden genoemd, kunnen de ontwerpen kant en klaar worden aangeleverd aan een programmeur die vervolgens de laatste stap om de App op de markt te brengen dient te voltooien.