Responsive design

Het belang van responsive design

Responsive design is tegenwoordig een vereiste voor elke website. Door het enorm toegenomen gebruik van Smartphones en Tablets, worden websites steeds vaker louter of vooral op deze mobiele apparaten bekeken. Zoals in onderstaande figuur is duidelijk gemaakt, worden kolommen en afbeeldingen naar formaat van het dienstdoende apparaat geschaald.

Met websites streven naar maximale conversie
Op deze manier blijven teksten en afbeeldingen zo goed mogelijk leesbaar en worden deze op een prettige manier overgebracht naar de lezer. Ondanks het afgenomen aandeel van bezoeken vanaf desktop PC's, blijft Jon & Eve webdesign uiteraard ook een maximale gebruikerservaring nastreven op deze apparaten!

Met responsive design naar betere conversie

Met responsive design naar betere conversie


Uiteraard is het belangrijkste doel van een website om maximale conversie te bewerkstelligen. Dit wil zeggen dat de bezoeker van de website uiteindelijk overgaat tot een actie welke graag gezien wordt door de eigenaar van een website. Door middel van het gebruik van een responsive design, haken bezoekers op mobiele apparaten niet af en is er meer kans op conversie.

Dit kan voor elke website op een andere manier van toepassing zijn. Een website kan bijvoorbeeld een puur informatie doelstelling hebben, al zijn ook veel websites gericht op maximalisering van de commerciële doeleinden. Jon & Eve webdesign zal samen met de klant de gewenste doelstellingen in kaart brengen en de websites inrichten zodat er maximale conversie kan plaatsvinden. 

Met websites streven naar maximale conversie

Responsive design in uw webshop

Zonder responsive design verliest u ongetwijfeld klanten in uw webshop. Een webshop dient te allen tijden responsive te zijn en de klant op alle mogelijke apparaten zo goed mogelijk te bedienen. Door een gestructureerde wijze te gebruiken bij het aanbieden van uw producten, in verschillende categorieën, wordt voor een overzichtelijke catalogus met producten gezorgd. Unieke beschrijvingen zorgen daarnaast voor een adequate informatievoorziening en leveren hogere waarderingen in Google op!